PMFC: a Real Madrid és a Juve volt játékosa az új edző - sajtóhír

2014.11.24 11:49

A Vecernji list horvát napilap és több délszláv internetes oldal tényként közli, hogy a 46 éves korábbi horvát válogatott, a Juventusban és a Real Madridban is futballozó Robert Jarni lesz a Pécsi MFC labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A baranyai klubnál a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítették, tárgyalnak az edzővel, aki már meg is érkezett Pécsre.

A Nemzeti Sport Online a múlt héten már közölte, hogy Robert Jarni neve szóba került a PMFC-hez hasonlóan edzőt kereső Győri ETO-nál is (ott végül Miriuta Vasile lett a befutó), ugyanakkor azt is jeleztük, hogy Pécsre horvát szakember is érkezhet. Jarni akkor elhárította a Nemzeti Sport érdeklődését, ma viszont már Pécsen tárgyal.

A Vecernji list horvát lap már tényként közli a megállapodást, a pécsiek ügyvezetője szerint azonban még nem született egyezség.

„Jarni Pécsen van, ma tárgyalunk vele. Megállapodás még nem született, de ha ma délután sikerül egyezségre jutnunk vele, azt be is jelentjük, sajtótájékoztatót viszont csak a pénteki bajnoki előtt tartunk, mert most az a legfontosabb” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Győri János, aki hozzátette, ha megegyeznek, akkor az MTK elleni idegenbeli meccsre már Jarni készíti fel a csapatot, a következő edzést is ő tarthatja.

Jarni játékos-pályafutása a Hajduk Splitben indult, majd légióskodott az olasz és a spanyol élvonalban is, játszott a Juventusban, a Real Madridban, a horvát válogatottal vb-bronzérmes volt 1998-ban. Edzőként eddig a Hajduk Splitet, az Istra 1961-et, legutóbb pedig a bosnyák FK Sarajevót irányította.

A PMFC a Nyíregyházától elszenvedett szombati vereséget követően a kiesést jelentő, 15. helyre csúszott vissza a tabellán. A pécsiek már korábban, október 27-én szakítottak Véber Györggyel, azóta Véber segítője, Kulcsár Árpád irányította a csapatot megbízott trénerként.  

Vissza