Kiderül, mit ér a Zenit a BL-ben

2014.11.26 10:59

Az orosz bajnokságot nyolc ponttal vezető Zenit a portugál éllovas Benficát fogadja a legkiélezettebb BL-csoportban, ahol teljesen nyitott a verseny a második helyért. A Szentpétervár - amely két alkalommal már negyeddöntőért játszhatott az elmúlt években - tizenhat hazai BL-meccséből mindössze négyet tudott megnyerni. Javítania kell a mérlegen, ha meg akarja élni a tavaszt. Most kiderül, tényező-e BL-ben a Zenit.

A Zenit harmadik próbálkozásra már ünnepelne saját közönsége előtt a BL-szezonban, és lépéselőnybe kerülne a monacói, sorsdöntőnek ígérkező vendégjáték előtt.

A 2014-es El-ezüstérmes Benfica az első kiemeltek közül került ebbe a csoportba a sorsoláskor, ehhez képest a negyedik helyen találjuk a két záró kör előtt. A Jesus-tanítványok az ASM 1-0-s legyőzésével viszont nagyot dobbantottak három hete, így még bőven reménykedhetnek a továbbjutásban, az oroszokhoz hasonlóan négy ponttal rendelkeznek.

A két együttes első, a Luzban rendezett meccsén bő húsz perc alatt verthelyzetbe hozta magát a portugál alakulat: Hulk büntetett meg egy labdaeladást, majd Witsel is zörgetett fejesből, a két gól közt.


Nagyjából az alapcsapatot láthatjuk majd mindkét oldalon. Látványban nem lesz hiány, a felek 34 lövésig jutottak Lisszabonban.

Természetesen Hulktól várnak a legtöbbet hazai oldalon, a hétvégi főpróbán, a Kuban ellen bombagólt ért el, ezzel nyert a Zenit 1-0-ra a Petrovszkijban. Kerzsakov sérült, Rondón lesz a csúcsék, a venezuelainak amúgy is jobb a gólátlaga.

A Benficának mostanság - Talisca mellett - az a Jonas a nyerő embere, akit a Valenciából ismerhetünk. A brazil támadó döntötte el a lisszaboniak legutóbbi bajnokiját, a Portugál Kupában pedig két meccsen öt gólt termelt.

Jonas azonban nem jogosult a játékra a BL-ben, a nevezési határidő után igazolták szeptemberben. Így az a Lima lehet a befejező csatár, aki két hónapja nem képes kapuba találni.

A várható kezdők:
Zenit: Lodigin - Anyjukov, Garay, Lombaerts, Criscito - Witsel, Javi García - Hulk, Danny, Satov - Rondón.
Benfica: Júlio César - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, André Almeida - Salvio, E. Pérez, Szamarisz, Gaitán - Talisca - Lima.

Tv: Digi Sport 1, 18:00.

Oddsok:
Zenit: 2,06
döntetlen: 3,35
Benfica: 3,30

Vissza