FTC: Bravúrnak tekinthető a fehérvári pontszerzés - Dibusz

2014.11.25 18:30

Amint azt a 15. fordulóról szóló összefoglalónkban is jeleztük, a Nemzeti Sport osztályzatai alapján Dibusz Dénes volt a hétvége legjobbja. A Ferencváros kapusa ugyanakkor nem győzi hangsúlyozni, a futball csapatjáték, amiben neki az a feladata, hogy minél több lövést védeni tudjon. 

 

– Mit gondol, hány pontot köszönhet már önnek a Fradi?
– Nem érdemes ezt számolgatni – hárított rutinosan a Nemzeti Sport kérdésére Dibusz Dénes,aki a Videoton ellen vasárnap 0–0-ra végződő mérkőzés és a forduló legjobbjaként 7-es osztályzatot érdemelt ki. – Azért állok a kapuban, hogy megakadályozzam az ellenfelet a gólszerzésben, ha innen nézem, csak azt tettem, ami a dolgom. Örülök, hogy Fehérváron jól ment a védés, de a teljesítményemnek még nagyobb értéke lett volna, ha gólt szerzünk, és nyerünk.

– Csak nem volt csalódott a lefújást követően?!
– Nem, dehogy. Elégedett voltam a döntetlennel, mert szervezetten és jól játszó csapat otthonában értük el. Néhányan már elmondták előttem, így csak megerősíteni tudom: a Videoton megérdemelten lett őszi bajnok. Ennek fényében akár bravúrosnak is tekinthető a pontszerzésünk.

– A legjobb ferencvárosi meccsén van túl?
– Ezt nem merném kijelenteni. Szerencsére többször sikerült már megfelelnem a velem, illetve magammal szemben támasztott igényeknek, de az biztos, hogy a vasárnapi mérkőzés a rangsor elejére kívánkozik. Ha egyszer eljön a nosztalgiázás ideje, jó szívvel emlékezem majd rá. Veregették is a vállam a végén a többiek, igaz, amikor Böde Dániel lőtt hármat Kecskeméten, akkor őt lapogattuk. Csapatjáték lévén így megy ez, mindenki hozzáteszi, amit tud.

 

Vissza