Copa América: kisorsolták a 2015-ös chilei torna csoportjait

2014.11.25 18:22

Elkészítették a 2015-ben Chilében rendezendő Copa América csoportbeosztását. A házigazda Mexikóval, az argentinok a címvédő Uruguayjal, míg a brazilok Kolumbiával kerültek egy négyesbe. A dél-amerikai kontinensviadalt június 11. és július 4. között bonyolítják le.

Kolumbia visszavághat Brazíliának a világbajnoki negyeddöntőben elszenvedett vereségért, miután a két válogatott egy csoportba került a 2015-ös chilei Copa Américán. A négyesnek az említett két együttesen kívül Peru és Venezuela is tagja.

A B-csoportban a címvédő Uruguay mellett a mindig az esélyesek között számon tartott argentinok, valamint a paraguayiak és a meghívott jamaicaiak kaptak helyet. Az A jelű négyesben szerepel a házigazda Chile mellett Ecuador, Bolívia és az invitálást szintén elfogadó Mexikó.

A csoportok első két helyezettje mellett a két legjobb csoportharmadik jut be a negyeddöntőbe. A kontinensviadalnak nyolc város, Antofagasta, Vina del Mar, Santiago, Concepción, La Serena, Valparaíso, Rancagua és Temuco ad otthont. A torna 2015. június 11-én a Chile–Ecuador mérkőzéssel kezdődik, míg a döntőre július 4-én kerül sor.

COPA AMÉRICA, CHILE
A-csoport: 
Chile, Mexikó, Ecuador, Bolívia
B-csoport: Argentína, Uruguay, Paraguay, Jamaica
C-csoport: Brazília, Kolumbia, Peru, Venezuela

Vissza